1. Help Center
  2. Softwarevergelijking

Plugnotes x Cognito Forms

Plugnotes vs. Cognito Forms: wat zijn de verschillen, overeenkomsten, prijzen, sterktes en zwaktes van elk gereedschap?

Nu de digitale markt zich snel blijft uitbreiden, is het logisch dat u naar manieren zoekt om uw bedrijf te automatiseren. Nu er zoveel nieuwe en veelbelovende opties beschikbaar zijn, is het begrijpelijk dat u zich afvraagt welk bedrijf het meest geschikt is om uw specifieke type bedrijf te beheren. Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, hebben we een vergelijking gemaakt tussen Plugnotes en andere concurrenten.

Als uw bedrijf zich bezighoudt met asset management, interventierapporten, checklists, urenstaten, incidentbeheer en andere zaken, raden we u aan het onderstaande artikel te lezen. Op deze manier kunt u de concrete verschillen tussen deze tools nader bekijken en de belangrijkste argumenten onderzoeken om de ene versus de andere te gebruiken.

Cognito Forms is een online platform waarmee gebruikers eenvoudig formulieren kunnen maken, publiceren en beheren. Het platform is vooral gericht op marketingdoeleinden en is vooral effectief voor het maken van enquêtes, registratieformulieren en websiteformulieren. Van eenvoudige contactformulieren tot complexe registratieapplicaties, het biedt ook functies zoals voorwaardelijke logica, betalingsintegratie en gegevensversleuteling - gericht op het bouwen van formulieren en het verzamelen van gegevens voor een breed publiek.

Plugnotes is een krachtige digitale oplossing die de nadruk legt op operationele en industriële procesoptimalisatie. Het maakt het digitaliseren van operaties met teams op het veld en met complexe stromen mogelijk. Biedt functies zoals voorraadbeheer, gegevensverzameling van veldteams en het volgen van incidenten. Dit maakt Plugnotes bijzonder geschikt voor bedrijven die hun unieke operationele workflows willen digitaliseren en stroomlijnen en tegelijkertijd de verbinding met hun bestaande managementsystemen willen behouden. De software stelt bedrijven in staat om aangepaste digitale formulieren te creëren en specifieke bedrijfsprocessen te beheren zonder de noodzaak van IT-ontwikkeling, en naadloos te integreren met bestaande ERP-tools.

In dit artikel kun je de concrete verschillen tussen deze tools nader bekijken en de belangrijkste argumenten onderzoeken om de ene versus de andere te gebruiken.

1. BOUW FORMULIEREN

Om een formulier te bouwen, kunt u componenten en velden selecteren om de gegevensverzameling te structureren. Bekijk een lijst met specifieke opties die voor beide beschikbaar zijn:

Cognito Forms

• Lijst met maximaal 15 opties voor velden/componenten: tekst, datum, vervolgkeuzelijst, elektronische handtekening, beoordelingsschaal, bestandsupload, opzoekveld en betaling...;
  • Creëer formulieren met een onbeperkt aantal velden;
  • Maak secties in het formulier, zoals algemene informatie, interventiedetails, enz.
  • Voorbeeld van het formulier beschikbaar;
  • Configureer met een mooie look en feel;
  • Pas de lay-out van het formulier aan: stel de kleur, het formaat, de achtergrond, enz... in;
  • Gebruik alleen online.

Plugnotes

• Kies uit +30 formaten, waaronder geolokalisatieformules, tabellen, meerdere opzoekvelden, externe databases, automatische index, vooraf ingevulde velden en streepjescodes (binnenkort beschikbaar)...
  • Creëer dynamische formulieren met databaselogica en cascade-opties - om formulieren aan elkaar te koppelen;
  • Opzoekvelden die meerdere velden tegelijk invullen, op basis van een selectie;
  • Gebruik de databaselogica. Met één klik vult u automatisch gegevens over een product of klantinformatie in uit een andere database (extern of binnen Plugnotes);
  • Keur de datacyclus goed voordat deze in een workflow terechtkomt;
  • Voeg alle soorten bijlagen toe, inclusief geannoteerde foto's, gescande documenten, audionotities, enz...;
  • Verzamel gegevens en deel gegevensinstructies, technische informatie, enz...;
  • Gebruik de app in online en offline modus.

Kort gezegd is Cognito Forms goed voor marketingformulieren met een mooie look en feel, terwijl Plugnotes beter is voor bedrijven die hun activiteiten en efficiënte gegevensverzameling willen optimaliseren via krachtige formulieren.

2. INTEGREREN EN AUTOMATISEREN
Om formulieren te koppelen aan externe datasets zoals ERP-systemen, boekhoudtools, Excel en andere, worden integraties gebruikt. Het bespaart kosten door tijd te besparen en de informatie die u al heeft te optimaliseren. Ontdek hier de beschikbare opties voor beide tools

Cognito Forms

• Profiteer van native integraties: Google Analytics, Zapier, Make, Power Automate;
  • Creëer JSON online webhooks;
  • Activeer de betaling in de vorm: Stripe, PayPal of Square.

Plugnotes

• Gebruik SSO-verbinding;
  • Maak integraties op maat: Odoo, Business Central, SAP, Bouwsoft, Azure, FTP-verbinding via middleware (Filezilla);
  • Maak verbinding met de Zapier-verbinding met meer dan 4000 online integraties zoals;
  • Microsoft 365, Google, Billit, Odoo en Salesforce.

Kort gezegd is Cognito Forms goed vanwege de weinige native integraties, maar biedt het minder flexibiliteit voor een onderneming met specifieke tools en aangepaste integratiebehoeften. Bovendien biedt Plugnotes een optie voor alle integratiecontexten.

3. PUBLICEER, SAMENWERKEN EN ANALYSEER GEGEVENS

Om samen te werken en de verzamelde gegevens te exploiteren, heeft u verschillende opties, afhankelijk van de tool die u gebruikt. Hierbij een detail van de beschikbare opties voor beide tools:

Cognito Forms

• Deel formulier via openbare link of insluitformulier;
    Deel rapporten via Excel, PDF of Link.

Plugnotes

• Deel het formulier via een openbare, privélink of alfanumerieke code en bewerk tabellen met verzamelde gegevens;
  • Maak QR-codes voor gedeelde formulieren;
  • Deel databasevoorbeelden met andere gebruikers (met editierechten);
  • Filterweergaven op gedeelde databases (verborgen kolommen, datasets…)
  • Tabel en meerdere datasets exporteren bij export en gegevensraadpleging;
  • Creëer eenvoudige en onbeperkte documentsjablonen;
  • Exporteren naar Word PDF Excel.

Kortom, Plugnotes heeft een groot hoogtepunt op de interne en externe samenwerkingsmogelijkheden. Een andere interessante functionaliteit is dat je op een georganiseerde en gestructureerde manier data kunt analyseren en versturen. Ook het versturen van rapporten naar derden kan uw tijd enorm optimaliseren. De analyse is gemakkelijk te begrijpen, onbevooroordeeld en objectief!

4. PRIJS

Het is essentieel voor potentiële gebruikers om de functies, ondersteuning en prijsstructuur zorgvuldig te evalueren om te bepalen wat het beste bij hun behoeften en budget past.

Cognito Forms

• Gratis versie beschikbaar;
  • Maandelijkse betaling: vanaf 1.200,00 EUR.

Plugnotes

• Jaarlijkse betaling: vanaf 5.000 EUR inclusief:
    • 20 formulieren (70 euro/maand / aanvullend formulier boven 100 formulieren);
    • 10 gebruikers (70 euro/maand / extra gebruiker boven 50 formulieren);
    • Onbeperkte gratis bijdragers;
    • Toegang tot alle functies, formaten en automatiseringsmodules;
    • Maandelijkse training op locatie beschikbaar met Plugnotes-experts;
    • Online helpcentrum met video's;
    • E-mail- en telefonische ondersteuning met een antwoordtijd van maximaal 48 uur;
    • Het Belgische team en de ondersteuning zijn beschikbaar in het Nederlands en het Frans.
In een notendop, soms is het geen kwestie van prijs... Weeg de waarde die de software biedt af tegen de prijs om er zeker van te zijn dat deze in lijn is met uw budget. Plugnotes is gemaakt om ontwikkelingsprojecten (gemiddeld 40.000 euro voor één app) te vergelijken met een focus op de industrie en diepgaande operationele taken. De focus ligt op het digitaliseren van activiteiten met teams in het veld, met complexe stromen en industriële behoeften, terwijl Cognito Forms gratis is, maar bereid is om online formulieren, enquêtes en niet-complexe marketingtaken af te handelen.

5. OVERZICHT

CTA webinar - NL-1

6. CONCLUSIE

Als uw bedrijf de activiteiten met teams op het terrein en complexe stromen wil digitaliseren, en uw focus ligt op de industriële markt, dan is Plugnotes de perfecte keuze voor uw bedrijf. Cognito Forms is geweldig vanwege het gemak van installatie en gebruik, samen met geavanceerde functies zoals geïntegreerde betalingen en uitgebreide opties voor delen. Als u echter op zoek bent naar diepgaand maatwerk, integraties op maat en gedetailleerd gegevensbeheer, dan is Plugnotes de juiste keuze. Het biedt een zakelijke oplossing die flexibel is en naadloos kan worden geïntegreerd met uw bestaande processen en systemen, waardoor u uw specifieke operationele uitdagingen gemakkelijk kunt beheren. Dit maakt het een ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar op maat gemaakte oplossingen om hun operationele efficiëntie te verbeteren, in plaats van een meer algemene tool voor het maken van marketingformulieren zoals Cognito Forms.

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Plugnotes-team via e-mail of plan een vergadering met Camille.